maanantai 19. kesäkuuta 2017

Juhlat!

On näissä lastensynttäreissä puuhaa! Ehkä se ei näy heti juhlijan silmään, mutta täällä on puunattu kotia viimeiset kaksi päivää että huhhuh vaan. Tosin anoppi kyllä kehui sisään astellessaan, että otetaanpas nyt kuvia kun on niin siistiä, eheh. Arkena lipsutaan siivouksesta, mutta juhlissa haluan, että pölyt on pyyhitty ja tärkeimmät lattiat pesty. Paikkojen järjestäminen keskeytyy jatkuvasti, kun vauva kömpii isosiskon harmiksi sirkustelttaan, ruoka-aika painaa päälle tai kakkavaippa huutaa vaihtoa. Samalla myös leivotaan, leikitään ja ulkoillaan.

Tykkään siitä, että voin leipoa juhliin mitä itse haluan ja teenkin sitten niitä omia suosikkeja, toki muidenkin mieltymykset huomioiden. Askartelen sokerikoristeita omaksi ilokseni ja valitsen kauniita kukkia maljakkoon. Kirjoitan sokerikoristeiden tekemisestä lähiaikoina oman postauksen. Nautin leipomisesta ja mikä olisi parempi aika tehdä täytekakkua ja muita herkkuja kuin synttärijuhlien aikaan. Mies tekee osansa hoitamalla lapsia sekä auttamalla viimehetken siivouksessa.

Hassuinta on, että koko aherrus tehdään vain pienen hetken tähden. Riittää, että paikat ovat järjestyksessä sillä minuutilla kun vieraat tulevat sisään. Sen jälkeen saa taas levittää leluja ja tiputella murusia lattialle eikä se haittaa.

Lastenjuhliin kuuluu vauhti ja sopiva meteli. Saa leikkiä ja nauttia. Saa juoda pillimehua ja syödä kakkua. Saa avata lahjat repien jos siltä tuntuu. Saa kadota yläkertaan leikkimään tai oman pihan hiekkalaatikolle. Parasta juhlissa ovat ystävät ja rakkaat. Vieraat tekevät juhlan.

Ihania ja toivottuja lahjoja
Juhlien jälkeen oltiin koko perhe onnellisesti finaalissa. Satulintu oli niin virittynyt, että unikaan ei meinannut illalla tulla väsymyksestä huolimatta. Hiippaili itsekseen huoneessaan ja haki leluja sänkyyn. Vauva nukkui aamuun asti ilman kitinöitä. Aamulla herkuteltiin vielä juhlasyömingeillä ja siivottiin juhlasotkut pois. Leikittiin uusilla leluilla sekä sisällä että ulkona.

Alkuviikko toivutaan ja rauhoitutaan. Miehellä on yksi kesälomaviikko! Samalla lepuutan minun polvea, joka on muistuttanut olemassaolostaan välillä ihan jäätävällä kivulla. Jotenkin se vääntyi edellisessä tankotanssissa ja on viikon kuluessa alkanut vihoitella enemmän ja vähemmän. Viime päivinä se ei ole saanut riittävästi lepoa ja on äitynyt tosi kipeäksi välillä. Huomenna käyn näyttämässä sitä lääkärille, vaikka luulen saavani hoito-ohjeeksi särkylääkettä ja lepoa. Hyvä kuitenkin kuulla lääkärin näkemys. Kiva viikko tulossa tämmöisistä pienistä harmeista huolimatta!

5 kommenttia:

 1. Ompa hieno kakku!! Paljon onnea synttärisankarille ja koko perheelle :)

  VastaaPoista
 2. Upea kakku, olet tosi taitava! Meillä olisi sama urakka edessä kahden viikon päästä. Onneksi mies on lomalla juuri silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Meilläkin just mies aloitti silloin synttärijuhlien aikaan lomansa ja vähän suunniteltiinkin niin, että olisi helpompi leipoa ym. Kivoja nuo juhlat on, mutta on niissä kyllä tekemistä kuitenkin. :)

   Poista
 3. Onnea teijän pienoiselle Satulinnulle ��.
  *nattsnakk*

  VastaaPoista