sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Hellettä ja uimista kesäkuussa

Pari viikkoa on paistateltu nyt helteessä. Töissä meillä on onneksi ilmastointi, mutta ulkona ollaan oltu aamupäivät ja iltapäivät. Kotona meillä ei ole mitään ilmastointia. Alakerta on siedettävä, mutta yläkerran makuuhuoneet ovat olleet tukalia. Öisin on pidetty ikkunaa auki, mutta nyt parina yönä on näköjään oltukin sitten joidenkin ötököiden ruokaa: sen verran kutittaa ja paukamia on ympäriinsä.

Ensi viikolla kelit kuulemma muuttuvat ja luvassa on kylmää ja sadetta. Kylmällä nukun itse paremmin, mutta rakastan tottakai aurinkoa ja valoa. Helteellä oon kyllä ollut ihan poikki enkä ole saanut aikaiseksi paljonkaan. Meillä on ollut pari viikkoa kirppispöytä ja oon hinnoitellut sinne muutaman pussillisen lastenvaatteita. Ajatuksena oli siivoilla muitakin kaappeja, mutta enpä juuri ole jaksanut. Kirppis on tuottanut silti mukavasti. Varattiin sama pöytä vielä myöhemmälle kesälle niin saadaan viedä sinne sitten loput tavarat.

Lapset on käyneet uimassa rannalla sekä mummulan paljussa. Ostin Satulinnulle uudet Frozen-kellukkeet, mutta ei hän taida käyttää niitä: tykkää touhuta matalassa vedessä ja uida käsipohjaa. Ukkoselle ostin uimarenkaan ja hänelläkin on kellukkeet. Lapsilla alkoi nyt kesäloma, kun jäin itsekin lomalle. Lapset lomailevat koko heinäkuun, minä itse kolmisen viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Tuntuu, että tänä kesänä on kyllä hellettä piisannut. Meiltä löytyy onneksi kotoa ilmastointi, tosin ilmastointimittaus pitäisi tehdä ja pientä huoltoa myös, sen verran vanha kone alkaa olla. Onneksi on kuitenkin jaksanut hyvin pauhata tämän kesän. Kiva, että olette päässeet kirppikselle, itsekin pitäisi vähän tyhjätä kaappeja turhista tavaroista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, joku ilmastointi olisi kyllä meillekin mahtava. On mietitty ainakin ilmalämpöpumppua, jos taloyhtiö sallisi sellaisen asentaa. Ehkä sitten kun on ensin saatu maksettua vähän tätä edellistä remonttia.. :)

      Poista