tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kodin värejä

Mulla on ollut joku perustavanlaatuinen jumi tämän kodin kanssa. Jo pitkään on tuntunut, etten oikein viihdy täällä ja että joku täällä mättää. En ole osannut paikantaa epämukavuuden lähdettä.

Oon tykänny tässä kodissa vaaleudesta ja vaalean puun sävyistä. Ne tuo rauhaa ja ajattelun selkeyttä. Toisaalta kaipaan värejä. Aika pitkään kokeilussa on ollut vaaleanpunainen. Viime aikoina se ei ole kuitenkaan riittänyt värinkaipuuta lieventämään vaan on tehnyt mieli jotain voimakkaampaa, räiskyvämpää, rennompaa, maanläheisempää.

Ostin vihdoin kauan kaipaamani sekavärisen räsymaton. Se meni terassille ulkomatoksi. Rakastan sitä! Olohuoneeseen hankittiin ex tempore sinivalkoinen raitamatto, paksun villamaton paikalle. Muutos oli suuri. Pienikin asia voi näköjään muuttaa koko tunnelman. Voi olla, että hankin noita värikkäitä räsymattoja jatkossa lisää. Ne oli edullisiakin. Ne tuovat sellaista tunnelmaa, jota tällä hetkellä kaipaan.

Väreistä suosin tällä hetkellä sammalenvihreää ja ruosteenpunaista. Olen kuitenkin iloinnut paljon myös esim. oransseista liljoista maljakossa sekä leiskuvan punaisista pelargonioista amppelissa. Osaan mielestäni sommitella samansävyisiä juttuja yhteen, mutta hankalampaa on monenlaisten värien ja mielekkäiden tavaroiden tuominen tilaan niin, että lopputulos ei ole sekava tai liian täysi.

Ehkä tämä kotiangsti ei liity pelkästään väreihin vaan siihen vaikuttavat myös muut asiat, esim. se että mies on ollut etätöissä koko kevään enkä ole vapaapäivinä saanut olla täällä rauhassa yksin. Tai että putkiremontin takia meidän tavarat on sekaisin ympäri nurkkia, esim. ruokapöytä olohuoneessa. Tavaraa tuntuu myös olevan liikaa joka paikassa. Lasten kaapit on täynnä leluja, joilla he eivät leiki ja keittiön taso täyttyy heti kun saan sen siivottua: tavaroilla jotka ovat matkalla jonnekin omille paikoilleen. Minä nimenomaan haluaisin, että tavaroilla on omat paikkansa ja ne palautettaisiin sinne käytön jälkeen. Tekisi mieli ostaa oma dymo (tarrakirjoitin), jolla voisi nimetä hyllyjä ja laatikoita: osoittaa tavaroille paikat. Ehkäpä toteutan tuon idean.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti