torstai 8. kesäkuuta 2017

Piknikillä kotipihassa

Lapsena oli ihanaa pystyttää teltta kotipihaan ja leikkiä siellä lämpöisinä kesäpäivinä. Joskus siellä yövyttiinkin ja juhannuksena juotiin harvinaista herkkua pienestä lasisesta limsapullosta.

Tänään on tasattu eilisiä synttärihulinoita keskittymällä olennaiseen: yhdessä olemiseen ja leikkimiseen. Olen niin onnellinen näistä mahdollisuuksista, joita oma piha ja meidän lähiympäristö meille tarjoaa. Leikkipuistot ovat lähellä ja omassa pihassa voi tehdä kaikenlaista. Esimerkiksi nyt minun kirjoittaessa tässä etupihan kuistilla Satulintu puuhailee taikahiekalla tuossa vieressä. Ihana kesä! Itsekin lataan tätä vihreyttä ja lämpöä. Ah miten hyvää se tekee! 

Tänään on jo puhallettu saippuakuplia, poimittu kukkia, laitettu leluja liukumäkeen, ajeltu leikkiautolla uimahalliin, potkittu palloa, ihmetelty mehiläisiä, syöty eväitä viltillä kotipihassa, leikattu saksilla eilisistä lahjapapereista pientä silppua ja sitten levitetty silppu ympäri olohuonetta ja keittiötä.

Lapsi on onnellinen pienistä asioista. Ei tarvita suuria kiipeilytelineitä tai lelukasoja, vaikka sellaisillekin on oma paikkansa. Joskus on parasta vain istua viltillä nurmikolla tai kastella oman pihan mansikoita uudella ikiomalla kastelukannulla. 💚💛💜




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti