keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Tammikuun tekemisiä

Tammikuu meni nopeasti ja ihan hyviä juttuja tapahtui, tavallisia, arkisia. Oli onnellisia aamuja, kun lapset ilahtuivat minun läsnäolosta aamulla (silloin kun en mennyt töihin). Äkäisiä aamuja, jolloin kaikki tuntui menevän pieleen. Mukavia hetkiä lasten hiihtäessä ja sitten turhautuneiden lasten kiukutteluja. Tapetin meditatiivista irrottelua siskon luona, pienen kirppispöydän laittelua, ystävien lounastreffit ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen. Rentoutumista, aistiyliherkkyyttä, iloa ja itkua. Väsyneitä ja onnellisia iltoja, kun maattiin esikoisen kanssa viltin alla sohvalla ja kuunneltiin Supermarsua ja Rosvo-Rasvista.  Onnistuneita työasioita ja uusi työsoppari, jossa palasin vanhaan perustyöhöni. Jatkuvaa tasapainoilua jaksamisen ja kuormittumisen kanssa, hyviä kohtaamisia ja keskusteluja työkavereiden kanssa, ärtymystä ja vihaa. Surua. Ilmoittautuminen NLP-kurssille pitkän harkinnan jälkeen. Useampi leffa, esim. Coco, Dumbo, Inside Out, Yösyöttö ja Notting Hill. Näistä lemppari tuo ensimmäinen. Sokerilakko, ketoilun aloittaminen ja siinä pienoinen kompurointi. Itse asiassa tosi paljon ehti tapahtua tammikuussa.

 

Tänään on keskiviikko ja olin alkuviikon töissä. Tänään on listalla Satulinnun kouluun ilmoittautumisen tekeminen, NLP-opiskelu ja oma psykoterapia. Iltapäiväksi mies menee kaverilleen, joten me muut chillaillaan varmaan h y v i n rauhallisesti kotosalla. Satulintu toivoi eilen leipomista ja keksi jostain, että pitäisi leipoa pipareita. En uskaltanut sanoa, että mulla on pakkasessa joululta jäänyttä kaupan piparitaikinaa. Sen voisi leipoa toki pois, en vaan jaksanut millään eilen. Lapsilta on myös vähennetty sokeria loppuvuoden ylettömän mässäilyn jälkeen. Mitään sanomatta ja omasta esimerkistämme se on tapahtunut luonnollisesti. Siksi tuo taikinakin on jäänyt leipomatta. Mutta voisihan sen vaikka. Yhtenä päivänä lapset tekivät yhdessä hedelmäsalaatin ja olivat niin ylpeä ja onnellisia. Sanoinkin, että tästä lähtien saavat tehdä enemmän ruokaa meillä: ihanat 4v ja 6v. 

Nyt lähden päivän hommiin. Tietokoneen kello näyttää 9:17, vaikka se on oikeasti vasta 8:17. Jäänyt vaihtamatta joskus ajat sitten. Mitäs tuosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti