sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Ihana helppo mangokakku ilman liivatetta



Tämä resepti on koottu kahdesta eri kakkuohjeesta, jotka ovat Hellapoliisin käsialaa. Itse suosin näitä liivatteettomia ratkaisuja ja tässä kakussa on myös kiva koostumus. Kakusta tulee matala, mutta se on niin maukas ja makeakin, että siitä riittää monelle. 

Kun kerran ostaa kaappiin ison vaniljakreemijauhepurkin ja hyytelösokereita, niin ne riittävät tosi pitkään. Huomaa, että käytän tässä kahta erilaista hyytelösokeria. Molemmat kasvipohjaisia.



 

Ihana helppo mangokakku


Pohja:     175 g kaurakeksiä
                 75 g voita/margariinia

Täyte:      2,5 dl kermaa
                 0,5 dl Multi-hyytelösokeria 

                 1 dl vaniljakreemijauhetta
                 1 dl maitoa/mangososetta (Bonne)
                 250 g maitorahkaa
                 2 tl vaniljasokeria
                 0,5 limen mehu
                 1 limen kuori

Kiille:      250 g mangososetta (Bonne)
                1,25 dl hyytelösokeria (violetti pkt)


1. Murusta keksit ja lisää sula rasva. Painele leivinpaperilla vuoratun, 18-22cm, irtopohjavuoan pohjalle.

2. Laita kerma ja Multi-hyytelösokeri kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna kiehua puoli minuuttia. Jätä jäähtymään pois liedeltä.

3. Laita kulhoon vaniljakreemijauhe ja sekoita joukkoon maito/sose. Vatkaa joukkoon maitorahka. Lisää vaniljasokeri, limen mehu ja hyvin pestyn limen raastettu kuori.

4. Sekoita seokset yhteen, kun kermaseos on vähän jäähtynyt. Tarkista maku.

5. Laita massa kakkuvuokaan ja sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

6. Muutama tunti ennen tarjoilua tee kiille. Se on kakun paras osa. Suosittelen käyttämään tuota Bonnen mangososetta, koska siinä on vahva ja hyvä maku, mielestäni parempi kuin vauvojen mangososeissa. 

Mittaa siis kattilaan kiilteeseen tuleva mangosose, kiehauta. Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Keitä miedolla lämmöllä minuutin verran. Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään. Valuta kiille rauhallisesti mutta määrätietoisesti kakun päälle. Se alkaa heti jähmettyä kylmän kakun päällä, siksi ei kannata aikailla. Laita kakku kylmään. Kiille jähmettyy ehkä noin parissa tunnissa kokonaan, jopa nopeammin. Koristele halutessasi.


Ps. Minusta on aina jotenkin vaivalloista leikata leivinpaperista pyöreää palaa vuoan pohjalle. Nyt olen tajunnut pingottaa kokonaisen paperiarkin pohjalevyn ja reunuksen väliin. Sitten vain leikkaan ylimääräiset paperit pois ronskilla kädellä. Kakkuvuoan reunoille tulee sitten toki myös paperisuikaleet, niin lähtee kakku helposti pois vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti