sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Vappu lähestyy!

Vappu merkitsee minulle kevään läsnäoloa ja iloista mieltä! Vaikka lunta olisi kasapäin, vappuna on aina kevät. Silloin myös hassutellaan, ulkoillaan perheen kanssa, grillataan, ehkä käydään piknikillä, fiilistellään talven jäämistä taa. Joskus voidaan käydä tivolissa tai kaupungilla katselemassa juhlahumua. Ostamassa metrilakua tai nauttimassa kauden ensimmäiset irtojätskit.

Sitovia vapputraditioita meillä ei vielä ole. Itse olen tähän asti halunnut kokeilla munkkien paistamista, vaikka viime vuonna ne epäonnistuivatkin ja imivät kaiken rasvan. Koko satsi meni roskiin. Onneksi ystävä toi meille herkullisia donitseja. Ehkä huomenna yritän taas paistaa niitä munkkeja. Sima ostettiin tänä vuonna kaupasta, itse tehty on tietysti parasta, mutta en jaksanut tällä kertaa. Serpentiiniä ja ilmapalloja on tavallisesti laiteltu kotiin ja käyty ehkä jossain lastentapahtumassa. Rentoa ja mukavaa.

Tärkeintä elämässä on tehdä sitä mitä itse haluaa. Tämä ajatus on pyörinyt mielessäni viime päivät. Ei pidä kytätä toisten tekemisiä vaan kuunnella itseään. Sama pätee näihin juhlapäiviin. Vappua voi viettää villistikin tai olla viettämättä ollenkaan. Ihan sama, kunhan se tuntuu itsestä hyvältä.

Viime vuoden yökkismunkkeja

4 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Roskiin menneet munkit herättivät sympatiat, samaistun niin tähän. Ja sellainen aito perhevapun tunnelma tuli tänne asti <3 Ihanaa vappua teille ja toivotaan, että jonain päivänä munkit onnistuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tänä vuonna vappumunkit todellakin onnistuivat, jipii! En voinut olla kokeilematta, kun halusin todistaa itselleni osaavani ne tehdä. :D Muutenkin vappu meni oikein kivasti ja mikä tärkeintä, rennosti. <3 Toivottavasti sielläkin on ollut leppoisia kevätpäiviä.

      Poista
  2. Tavallisesti olen sitä mieltä, että leivonnaisten kohdalla rasvan ja sokerin lisääminen parantaa makua eksponentiaalisesti (samaa se ei tee terveydelle). Hyvä tietää, että munkkien kohdalla tämä yhtälö ei pidä paikkaansa.

    Vapun viettoon ei ole yhtä oikeaa tapaa, ja jokaisella tuntuu löytyvän omat perinteensä. Innostuin ruotimaan suomalaisia vapunviettäjiä oman blogini puolella.

    https://aatenarikka.blogspot.fi/2018/04/vapunviettajia-joka-lahtoon-loydatko.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkkauksesta, ihan hauska lista sulla tuossa! :) Vappu jakaa varmasti mielipiteitä ja toiset eivät välitä koko juhlasta yhtään. Joskus itseäkin huvittaa enemmän ja joskus vähemmän, fiiliksen mukaan mennään. Lapsille on toki kiva laitella ilmapalloja ja muita. :)

      Poista