keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Valoa ja vihreää!

Maaliskuu merkitsee mulle kevättä, oli kelit millaiset tahansa. Nyt on saatu välillä nauttia kirkkaistakin päivistä, mikä on ollut kyllä erityisen ihanaa.

Tuntuu kuin heräisin horroksesta keväisin. Valo tekee ihmeitä. Lopputalvi on monesti jonkinlaista taapertamista, mutta ensimmäisten lämmittävien säteiden saapuessa askelkin kevenee heti. Ajatukset selkenevät, hymy on herkässä ja tekee mieli ulos. Mieleen tulee kaikenlaista kivaa, jota voisi tehdä lastenkin kanssa. 

Lähikaupasta ostan tulppaaneja keittiöön ja uusia viherkasveja ilmestyy kodin nurkkiin. Tällä hetkellä odotan, että pääsisin ostamaan makuuhuoneeseen pienen amppelikasvin, kun tajusin, että koukkukin on sopivassa kohdassa valmiina. Kasvit tuovat eloa monenlaisiin tiloihin ja puhdistavat ilmaa, luovat kotoisuutta. Kotivinkki-lehdestä on tullut mun uusi suosikki ja aika usein oon ostanut sen irtonumerona. Nyt uusimmassa numerossa olikin taas kivoja ideoita kasveilla sisustamiseen ja keksin jo, että mihin teen meille pienen viherseinän. Siis pari tavallista hyllytasoa, joille laittaa pieniä kauniita viherkasveja nätisti ryhmäksi.


Päätin jo, että tänä keväänä en edes yritä istuttaa mitään taimia tai muuta. Viime kesän amppelitomaatitkin oli vähän turhia. Iloitsin toki kun sain ne punertumaan, mutta aika pian väsyin niitä hoitamaan eikä ne maistuneet mitenkään erikoisen hyviltä. Kesällä voidaan ostaa amppelimansikoita lapsia varten ja itselleni voin hankkia valmiiksi kasvatettuja yrttejä. Ja voidaan seurata, kasvaako kukkapenkeistä mitään uutta nyt keväällä. Sujautin sinne nimittäin syksyllä kevätkukkien sipuleita.

Mies on ollut lomalla nyt kolme päivää, harmi vaan flunssassa. Hän pääsee onneksi työpaikan virkistysreissulle huomenna ja mua ilostuttaa, kun perjantaina tulee kotiavun lastenhoitaja pariksi tunniksi leikittämään lapsia. Viikonloppukin on vapaa meillä kaikilla ja toivon, että saataisi ladattua akkuja. Aikaisemmin muuten tuntui, että joka viikonloppu oli täynnä ohjelmaa. Oon iloinen, että enää ei tunnu siltä.

Mun mielessä on ihan kevät. Ulkona tosin on tänäänkin vielä -16 pakkasta ja lumetkin on tuossa pihalla aika ennallaan, mutta se ei harmita, kun aurinko paistaa ja valoa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti