lauantai 24. maaliskuuta 2018

Koko viikko sisällä

Tuntuu, että elämä on ollut ihan pysähtynyttä viimeisen viikon ja ylikin. Ensin sairasti Satulintu kurjan ja kovan yskän. Nyt on ollut Ukkonen pahassa flunssassa kuumeineen ja räkäkurkkuineen. Tämä on oikeasti meidän ensimmäinen kerta, kun lapsi on niin kipeä, että vain nukkuu. Eilen poika nukkui melkein koko päivän. Valvoi yhteensä ehkä muutaman tunnin, jolloin tuputin vain kaikkea helppoa ja hyvää syötävää. Eilen käytettiin sitten lääkärillä, kun vinkui nukkuessa. Ei kuitenkaan ollut mitään häikkää keuhkoissa tai korvissakaan. Hyvä.

Vaan aikamoista tylsyystaistelua ovat jotkut päivät olleet, erityisesti Satulinnun kanssa. Välillä on viihdytty hyvinkin: pelattu, askarreltu, luettu, leikitty. Toisinaan koko päivä on ollut yhtä kellon kyttäämistä, että milloin mies tulee töistä ja vie tyttöä ulos. Satulintu kaipaa kovasti jo kavereitaan ja kerhokin jäi välistä tällä viikolla taudin takia. Ulos ei olla päästy aamupäivisin.

Eniten tästä sairastelusta on ehkä kärsinyt mun pää. Kun on oltu vain kotona ja olen ollut huolissani lapsista. Ja kun molemmat on olleet niin tarvitsevia koko ajan. Olen myös kuunnellut iltaisin heidän hengitystään oven toisella puolen ja toivonut, että saisivat edes nukuttua. Nyt yöt onkin menneet ihan ok. 

Olen onneksi päässyt tällä viikolla pari kertaa näkemään omia ystäviä, mikä on ollut todella tärkeää ja ihanaa. Lasten mummu on käynyt kylässä, kun toiset lapsiperheet eivät ymmärrettävästi uskalla tulla sairastuvalle. Kauhean paljon on liikkeellä kaikkia tauteja nyt. Yleensä me on säästytty niiltä aika hyvin, mutta nyt on sairastettu kaksi tautia ihan peräkkäin.

Odotan silti ensi viikkoa ja pääsiäistä. Kivoja juttuja tulossa muutenkin. Taisinpa jopa varata itselleni kampaajan ja miehen synttäreitäkin juhlitaan. Loppuviikosta ajellaan mökille pääsiäisen viettoon. Kunpa oltaisi suht terveitä silloin.

Viikon paras hetki oli eilen, kun mies oli etätöissä kotona, niin pojan nukkuessa me tytöt päästiin kahdestaan aamupäivällä ulkoilemaan! Käytiin laskemassa mäkeä ja leikkipuistossa leikkimässä prinsessaa ja ritaria.

Pulkkamäessä jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti