torstai 16. maaliskuuta 2017

Teetä ja kevätsiivousta

Satulintu oli pitkästä aikaa tänään mummun luona kylässä ja mieskin oli harrastuksissaan koko iltapäivän. Niinpä minulla oli aikaa ja rauhaa tehdä kevätsiivousta kotona yhdessä Ukkosen kanssa. Käytiin myös kaupungilla asioilla.

Meillä on edelleen taulut laittamatta seinälle ja kaikenlaista pientä tärkeää hankkimatta tänne uuteen kotiin. Eteisestä puuttuu kokovartalopeili ja yläkerrasta pari mattoa. Piano on virittämättä muuton jäljiltä ja Ukkosen huoneen lattialta löytyy vielä muutama rojulaatikko. Ei se mitään.

Tänään sain yllättävän paljon aikaiseksi. Aamulla valmistelin tulevia tekstejä tänne, kunnes lähdin nukkuvan vauvan kanssa kaupungille vaihtamaan Vilan bomber-takkia uuteen. Löysin takista nimittäin pari pientä tahraa heti ostoskassista ottamisen jälkeen. Inhoan kaikenlaisia reklamaatioasioita ja olin tyytyväinen, että hoidin tämän nohevasti.

Ostin Ninjasta parit vaaleanruskeat korvikset ja kävin ensimmäistä kertaa ihanassa ja hyväntuoksuisessa Take T -teeliikkeessä kävelykadulla, jonka sivuille pääsee tästä. Kaupasta voi ostaa teetä joko kotiin pusseissa tai valmiina juomana. Eri teelaatuja saa nuuhkia ennen ostopäätöstä pienistä purkeista ja teet tuoksuvatkin todella vahvoilta. Tuo Lemon Organic oli ainakin todella hyvä, kun tänään sitä sitten kotona keittelin. Kotimatkalla poikkesin vielä hakemaan ihanaa (ja vegaania) pähkinä-suklaabrownieta Miriam's-kahvilasta. Aiemmin en ole ollut suuremmin pähkinäleivonnaisten ystävä, mutta tätä minun täytyy saada säännöllisin väliajoin.




Loppupäivä menikin kotona siivoillessa. En suorittanut vaan iloitsin tekemisestä. Vaihdoin lipaston paikkaa olohuoneessa ja laitoin lisää leluja sinne piiloon lattioilta. Vein ison kasan rompetta, esimerkiksi talvivaatteita, yläkertaan, jossa ne saavat odottaa lajittelua ja järjestelyä lopullisille paikoilleen, öö, jonnekin. Ehkäpä siihen viimeiseen vaatekaappiin, joka on vielä ostamatta. Imuroin alakerran sekä pesin pahimpia puklutahroja lattiasta. Laitoin tiskiä ja järjestelin eteisen kaappia.

Nyt ovat tavarat taas omilla paikoillaan. Hetken. Pienen sellaisen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti