lauantai 27. toukokuuta 2017

Rentoja reissuterveisiä

Miten sitä osaakaan reissussa olla joskus niin mahdottoman rentona, vaikka laukkuja pakatessa lähtöaamuna on melkein pudonnut hiuksia päästä. Joskus matkustamisesta tulee suorittamistakin, mutta tällä kertaa osattiin koko perhe vain ottaa lunkisti.

Olin edellisenä päivänä meuhannut siivoamisesta ja pakkaamisesta ja mistä lie. Nostanut sydämen lyöntitiheyttä ajattelemalla kaikkia asioita, jotka olisi hyvä tehdä ennen lähtöä. Ihan itse kerännyt ahdistusta kaikesta tekemättömästä.

Lähtöaamuna kun oltiin saatu autoon neljän tavarat, kaksi flunssaista lasta, termarillinen teetä ja itsemme pukeissa, tunsin mielen mullistuvan. Alkoi hiljalleen olla todella hyvä fiilis. Kyllä se aina siitä kun päästään matkaan.

Käytiin siis minun vanhempieni luona parin päivän kesänavajaismatkalla. Ohjelmaan kuului mm. eläinpuistoa, kotieläinpuistoa, rentoa oleskelua, rantasaunaa, potkupyöräilyä, minun omaa kauppakeskusretkeä, mustikkapiirakan tuhoamista sekä ystävätreffit. Sää oli pääosin aurinkoinen ja lämmin. Oltiin varattu riittävästi aikaa tekemisille ja oltiin myös valmiita joustamaan niistä tarvittaessa. Mentiin tilanteen ja sään mukaan. Oltiin koko ajan rentoja ja hyvällä mielellä, mikä oli ihanaa!





Minun isä ja varsinkin äiti auttoivat lasten hoitamisessa: viihdyttivät, ruokkivat, hytkyttivät unisia vaunuja, vaihtoivat vauvalle vaippaa sekä hoitivat lapsia niin että päästiin saunaan miehen kanssa kahdestaan. Saatiin myös nauttia valmiista ruoasta. Luksusta. Lapset tutkivat innoissaan mummulan leluja ja iloitsivat papan ja mummun seurasta. Ylimääräiset kädet olivat hyödyksi, sillä vauva Ukkonen oli tosi flunssainen pari reissupäivää. Ollaan kyllä joka kerta varauduttu itsekin tekemään ruokaa ja usein mennäänkin mummulaan ruokakassien kanssa. En halua syödä kenenkään kaappeja tyhjiksi, varsinkin kun tarkoituksena on viettää siellä useampi päivä. Silti tietysti aina lämmittää mieltä, kun jo eteisessä leijailee vastaleivotun mustikkapiirakan tai mannapuuron tuoksu. Tai kun rantasauna lämpenee illan tullessa kuin itsestään. Kiitos. <3

Nyt istun alakerrassa olohuoneemme sohvalla ympärilläni isot kasat mm. palapelin paloja, Sylvanian Family-pupuja, legoeläimiä, leikkiteltta, rikkaharja ja -kihveli, vauvan viltti, piirustusvehkeet, lasten vaatteita, pari sovituksessa olevaa mattoa rullalla sekä Ikean pahvilaatikko, jossa pieni kaapisto odottaa kokoamista. Muutaman metrin päässä eteisessä on tapahtunut samanlainen tavararäjähdys. Mietin, että miten sen rennon kesäfiiliksen saa säilymään arjessa. Sen kun ei tunnukaan tarpeelliselta nostaa esiin arjen pulmia vaan voi hymähtää hankalille asioille. Sen kun ei tarvitse välittää ruokapöydän alla lojuvista kuivuneista makaroneista tai edelleen puuttuvista taulukoukuista seinillä. Sen kun on helppo hymyillä ja olla levollinen ja rento, olla hetkessä läsnä ja nähdä vain hyvät asiat. Vielä on jäljellä rauhallista lomamieltä. Kunpa se jatkuisi pitkään.

Antoisaa viikonlopun jatkoa kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti