lauantai 26. elokuuta 2017

Lapsille vaatetta

On taas havahduttu tässä syksyn tullen, että lasten vaatteet on yhtäkkiä pienentyneet. Jotenkin sokeasti sitä pukee aina niitä samoja vaatteita lapsille kunnes tajuaa ajatella, että "kappas, ehkäpä tämä paita on ollut vähän liian pieni jo, ööö, puoli vuotta". Hups. Sama koskee vauvan bodeja. Vaikka olen pitkään haaveillut uusista vauvanvaatteista, en ole viitsinyt ostaa kun vanhatkin on mahtuneet. Vaan hupsista heijaa, nythän nekin on yhtäkkiä ihan tiukkoja ja lyhythihaisia. Moni pojan body on myös kärsinyt porkkanasosevaiheesta ja olen senkin takia jo pitkään halunnut vaihtaa niitä uudempiin. Joten voisinpa melkein sanoa, että jipii! Nyt saa hankkia uusia! Ja olenkin tehnyt niin...

Molemmille lapsille halusin jotain paikallista ja kestäväksi todettua. Niinpä tilasin molemmille yhdet vaatekappaleet Melli EcoDesignin nettisivuilta. Heillä ei ollut tähän vuodenaikaan vielä uutuuksia ja muutenkin tarjonta oli vähäistä, joten siksi vain yhdet vaatteet sieltä: tytölle metsänvihreä arkimekko ja pojalle syvänsiniset housut. Tykkään näistä kankaista: kauniita sävyjä sekä pehmoista ja kestävää. Me on käytetty Mellin vaatteita aina tosi pitkään.


Tein myös ensimmmäiset hankinnat Noshilta. Aiemmin luulin, että sitä saa vain kotikutsuilta, mutta verkkokauppa heilläkin on. Tytölle pinkki/harmaa/musta tunika metsäisellä kuviolla ja pojalle ihanat ruskeat housut. Itselleni tilasin myös ruskeat legginssit sekä raitamekon, jotka on olleet todella ihanat ja mukavat päällä! Mainio ostos!

Verkkokauppojen lisäksi kävin tässä yhtenä päivänä Polarn O. Pyretin liikkeessä ja Lindexillä. Ne onkin yleisimmät paikat, joista käyn vaatteita katselemassa. Tykkään Popin väreistä ja Lindexin söpöistä vaatekappaleista. Tytölle löysin mm. pikkuhousuja, college-asun, edulliset jumppashortsit, pitkähihaisen, pari t-paitaa ja sukkia. Tyttö käyttää kokoa 110cm tai 116cm. Pojalle ostin tavallisia bodeja kokoa 86cm ja parit housut.

Tytölle

Pojalle

Nyt on meillä taas selvästi ollut vaatteidenhankintavaihe. Se tulee aina silloin tällöin ja usein näin syksyllä. Sitten mennään taas pitkään samoilla vanhoilla, siis kunnes huomataan, että ne on jääneet pieniksi kauan aikaa sitten. :D

Minä en jaksa katsella nettikirppiksiä löytöjen toivossa. En jaksa ostaa sieltä enkä myydä. Toiset tuntuvat kyllä niistäkin löytävän upeita ja edullisia juttuja, minä vaan en ole koskaan oikein siinä onnistunut. Se vie myös liikaa aikaa ja energiaa. Ostan ihan mielelläni uutena kaupasta, koska meillä myös käytetään vaatteet aika hyvin loppuun asti. Joskus tietysti tulee virheostoksia, mutta olen oppinut niitä palauttamaan ja myyn niitä sitten itse kirppiksellä säännöllisin väliajoin. On kiva että lapsilla on edes välillä tuliterät kuteet, kun usein ne ovat lopuksi sitten aika kuluneetkin. 

On helpottavaa, kun lapsilla on hyvää ja siistiä vaatetta syksyyn. Aamut helpottuvat, kun vaatekaapin sisältö on tasaisen hyvää. Voi ottaa sieltä mitä vaan ja kaikki sopivat päälle.

Ulkovaateostoksille täytynee vielä mennä. Vauva sai jo ensikengät, mutta talvikamppeita ei ole kummallakaan. Satulinnun vanha talvihaalari vaikuttaa liian isolta Ukkoselle. Varsinkin kun pienet vaaperoiset taaperoiset tarvitsevat lämmintä haalaria usein jo syksyn puolella, riippuen tietysti keleistä. Liian isoilla vaatteilla liikkuminen on hankalaa, kun muutenkaan ei pikkuinen vielä meinaa pysyä pystyssä. Onneksi viime keväänä mietittiin tarkasti tytön välikausihaalarin koko ja se mahtuukin nyt vielä mainiosti. Ulkovaateviidakossa on välillä vähän vaikea taivaltaa.

Olen vihdoin oppinut, että vaatehankinnat pitää tehdä ajoissa. Se on hankalaakin, kun pitää arvioida, miten paljon lapset kasvavat siinä välissä. Luulisi, että kahden pienen äiti osaisi jo nämä jutut, mutta edelleen tuntuu vaikealta tietää, mitä vaatteita lapset tarvitsevat. Ja jos jää odottelemaan liiaksi, sopivat koot niistä ihanimmista vaatteista loppuvat. Ja onhan se muutenkin hyvä, että esim. ulkovaatteet ovat odottamassa sopivia säitä jo valmiiksi. Ei tarvitse sitten ihmetellä, että mitä puetaan päälle, kun yhtäkkiä taivaalta sataakin lunta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti