lauantai 26. elokuuta 2017

Lomalta arkeen

Meidän loma tuntuu kestäneen tosi kauan, mikä on ihanaa! Ihmeen paljon on saatu tehtyä mukavia ja rentoja lomajuttuja ilman suorittamisen kokemusta. On ollut ihan huippu kesäloma ja on haikeaa, että pian joudun luovuttamaan mieheni takaisin toimistolleen. <3 Lapset tulevat taas kaipaamaan isänsä seuraa ja minäkin minun miestä.

On mökkeilty ja heiluttu huvipuistossa, käyty eläintarhoissa ja satamassa. Syöty jätskiä ja marjoja urakalla ja kävelty koko porukalla leikkipuistoissa. Lounasteltu ravintoloissa kaupungilla ja tehty kotiruokaa rauhassa. Tehty kaikki yhdessä miehen kanssa ja juteltu paljon. Nähty sukulaisia ja oltu keskenämme kotona. Olen saanut rauhallista aikaa, kun mies on kulkenut tytön kanssa heidän yhteisillä retkillään ja me on poikasen kanssa oltu kotona tai käyty leppoisilla kävelyillä. Olen käynyt ystävän luona Kuopiossa, samoin mies.



Maanantaina miekkonen menee töihin ja minä vastaan taas yksin tästä kotipuolesta: lapsista ja siitä että koti säilyy asumiselle kelvollisena paikkana. Tytön kerho alkoi tällä viikolla ja se on ihan syksyn merkki. Tällä viikolla kerhossa sujui jo tosi hyvin, tosin aina saattaa ensihurmion jälkeen tulla vähän takapakkia ja ikävääkin. Katsellaan. Kiva kerhopaikka ja sopivia leikkikavereita näyttäisi olevan. On kauan aikaa siitä kun meillä on ollut tavallista arkea viimeksi. Muutama kuukausi. Vaan kyllä siihen taas totutaan.


Minä olisin halunnut aloittaa espanjan opiskelun tänä syksynä kansalaisopistossa, mutta se nyt jää vielä. Fiilistelin jo onnellisena opiskelupäätöstäni, mutta sitten ymmärsin, kuinka paljon se veisi energiaa arjesta. Opetustuntien lisäksi haluaisin tietysti sitten lukea sanastoja ja kielioppia, mikä ehkä kuluttaisi liikaa aikaa meidän arjesta ja illoista. Iltapäivätkin kun on niin lyhyitä ja iltaisin haluan useimmiten vain rauhoittua. Tänä syksynä laitan energiani mieluummin perheen yhteiseen aikaan, liikkumiseen, terveelliseen ruokaan ja vähän sellaisiin kevyempiin rentoutumistapoihin opiskelun sijaan. Espanjan opiskelu on ollut pitkäaikainen haaveeni ja minulla on siihen lukioajoilta ihan hyvä pohja. Kieli myös tuntuu minulle jotenkin läheiseltä ja minusta on ihana kuunnella sitä. Ehdin sitä myöhemmin.

On ihan mukavaa kun saadaan taas rytmiä arkeen. Lapsen sairastelu tosin latistaa mielialaa tällä hetkellä tosi paljon. Huoli siitä, että uusiutuvatko oireilut ja selviääkö syy ollenkaan. Lapsi on sairastamisen vuoksi väsyneempi kuin yleensä. Eletään päivä kerrallaan ja toivotaan, että tämä oli kertaluontoinen juttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti