torstai 4. tammikuuta 2018

Autopoika - vajaat 1v 4kk

Ne autot on vaan hittijuttu edelleen tällä meidän pikkuveijarilla. Otettiin joulun jälkeen vanhatkin pikkuautot taas esiin ja ne on olleet ihan lemppareita, uuden Piippolan vaarin traktorin jälkeen siis. Traktorin iloiset laulelut on kaikuneet meillä jokaisena päivänä nyt joulun jälkeen aamusta iltaan. Pikkuautot ajelevat autotalon ramppia alas tai niillä ajellaan lattialla.

Ukkonen tykkää myös kotileikeistä. Laittelee tavaroita kuppiin ja ruokkii nukkea, kun näki minun tekevän niin. Antaa nukelle tai nallelle lusikalla ruokaa ja kupista juomaa, suulla maiskuttaa samalla. Kampaa vauvaharjalla niiden hiuksia ja omaakin pörröistä tukkaa. Silittää hellästi.

Vauhdikkaat hömpötysleikit siskon kanssa ovat myös suosikkeja. Varsinkin konttausleikit keittiön ympäri. Poika konttaa ja tyttö juoksee eikä kellekään ole väliä kumpi voittaa nopeudessa, kunhan naurattaa. Satulintu on tyytyväinen kun saa pikkuveljensä nauramaan. Kiljutaan, riemuitaan.

Leon leikkimaassa

Kävelyharjoitukset ovat myös huippukivoja! Seiniä pitkin on hyvä kävellä ja välillä voi jo seistä ilman tukea ihan pienen hetken, kunhan ei itse sitä huomaa. Kävelykärryllä jalat alkavat jo juosta. Siskokin välillä taluttaa veljeä. Ihan rauhassa vaan pikkukaveri, ei tarvitse hoppuilla vaikka kaikki sukulaiset siitä kävelemisestä kyseleekin. Omaan tahtiin vaan ja rauhassa katsot, milloin uskallat irrottaa otteen. Portaita Ukkonen kiipeäisi vaikka ylös asti, jos annettaisiin. Sohvalle kiipeillään ja jalat edeltä osataan tulla alas.

Ulkona on kiva möyriä ja konttailla. Pulkan kyydissä on ihan kivaa, mutta kivempaa on kömpiä sieltä pois kesken matkan. Kontillaan on kätevä syödä lunta suoraan maasta. Eipä sitä ulkona tarvitse juuri muuta tehdäkään! Mäkeä on myös kiva laskea pää edeltä ja nyt kun saatiin valkoinen ja runsasluminen talvi niin onkin saatu tehtyä omalle etupihalle pieni mäki tämmöiseen pienten touhuamiseen, ihanaa! 

Muita mukavia tekemisiä ovat mm. pianon soittaminen, puuvärikynien syöminen, vessanpöntön pyyhkiminen, biojätteiden laaduntarkkailu, kylppärin tutkiminen, sohvalla seisoskelu ja ikkunasta ulos katselu, keittiökaappien sisällön tutkiminen ja levittäminen, kaikkien pikkulelujen pudottelu koriin ja sieltä pois, kaukosäätimien painelu, hoitopöydältä karkaaminen sekä sängyllä lepäily. Surullisia asioita ovat haikeat ja hempeät lastenlaulut sekä isin lähteminen ulos ilman että pääsee mukaan. Isän syli kelpaa muutenkin paremmin kuin Satulinnulle aikoinaan. Tyttö oli pienempänä kovasti minun perään, mutta pojalle käy tasapuolisemmin kumpikin vanhempi. Isin ja äidin poika. <3

Kielellinen ymmärrys on kasvanut huimasti viime aikoina. On yhtäkkiä havahduttu miehen kanssa, että poikanen ymmärtää jo todella paljon. Ne samat sanat tulevat kuin ennenkin: "äiti", "iish", "äi" (ei), "auto", "anna" ja ehkä muitakin, joita me ei vaan ymmärretä vielä yhdistää asioihin. Lamput kiinnostavat ja kaikki pesukoneet. Pyykinpesukoneeseen on kiva kömpiä puoliksi sisään ja siskon huone on aarreaitta, jonne joskus pääsee livahtamaan.

Potalla istuminen on aika kivaa ja pari kertaa on saatu osumiakin! Kaksi pientä vierekkäin iltapotalla, voi sentään miten söpöä. <3 Potalle laitetaan aina silloin tällöin kun muistetaan. Kylpeminen ammeessa on huippukivaa! Yöt menevät katkoitta noin klo 19.15-7, nukahtaa itse pinnasänkyyn omaan huoneeseen. Yhdet päikkärit ulkona 12.30-14.30/15. 

Kaksi pientä <3 <3

Syöminen sujuu autettuna ja omallakin lusikalla hienosti, paljon myös käsin. Nokkamukista juomaa ja osaa kyllä juoda ilman nokkaakin aika hyvin, usein kuitenkin juomat lentää ainakin jossain vaiheessa pitkin seiniä, kun mukia on niin kiva heiluttaa ja kolistaa pöytään. Ruokasuosikkeja ovat esim. persimon, vesimeloni, viinirypäleet, vadelmat, rusinat, raejuusto, sosekeitot, perunamuusi kastikkeella, isin tomaattinen kastike makaroneilla. Maistelee uusiakin ruokia ok.

Meidän suurisilmäinen söpöläinen. Tummat silmät kuin isällä. Kihara tukka kuin äidillä. Suloinen hymysuu ja vekkulimaiset elkeet kuin siskolla. Olet niin hurjan hurjan rakas meille kaikille. <3

Rohkea tutkija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti