perjantai 5. tammikuuta 2018

Alkuvuoden tärkeitä

Jokaisen vuoden tavoitteena ja lupauksena pitäisi kaikilla ihmisillä olla se, että pidettäisi omasta itsestä erityisen hyvä huoli. Sen pitäisi olla jo ihan taito, selvä asia. Vaan ei se niin helposti aina toteudu käytännössä. Siksi ajattelisin, että se on hyvä teema minunkin vuodelle 2018. Aurinko-tatuointinikin merkitys on, että ensin täytyy olla itse kokonainen (pyöreä aurinko) ja sitten vasta voi antaa muille itsestään (säteet). Pitäisikin muuten joskus kirjoittaa noista tatuoinneista lisää!

Hyvän huolen pitäminen voi tietenkin tarkoittaa mitä vaan konkreettista pientä tai suurta. Kaikkea sellaista, joka tekee minut aidosti onnelliseksi ja parantaa elämäni laatua.

Avaruusolentokortti äidille <3

Arvojen mukaan toimiminen on yksi tällainen asia. Tänään kun olen viettänyt syntymäpäivää, olen vain ollut älyttömän kiitollinen tästä perheestä. Nämä ihmiset on ehdottomasti mun tärkein asia maailmassa. Haluankin olla lempeä ja empaattinen äiti enkä kiukkuinen Känkkäränkkä niin kuin varmaan oon ollut koko syksyn. Haluan olla ymmärtäväinen ja iloinen vaimo enkä herneenpalon vetäissyt, sokaton kranaatti. 

Jotta voi muuttua, täytyy aloittaa pienten asioiden tekemisestä ja tehdä ne eri tavalla kuin ennen. Yksi asia kerrallaan, yksi hetki kerrallaan. Ehkä järjestää koti, siivota, suunnitella ja aikatauluttaa päivä, liikkua, levätä, nukkua, käydä kaupassa, tehdä ruokaa, syödä, harrastaa, puhua, keskustella, pyytää apua, ajatella tai käyttää aikaa eri tavalla kuin ennen. Täytyy myös hyväksyä, että aina ei onnistu heti haluamallaan tavalla: joskus on vaan ihan paska siinä mitä yrittää. Mutta sitten ylös vaan ja ensi kerralla voi taas olla parempi ihminen, äiti, puoliso, ystävä, kokki, mitä vaan.

Nyt pois koneelta, pitkästä aikaa telkkarin ääreen. Keitän tutun ja turvallisen kofeiinittoman teen ja alan odottaa, että Amazing Race alkaa ysiltä. Huomenna tulee pari ystävää kylään ja tarjoan heille salaattilounasta. Kivaa!

Yksi tämän vuoden tavoitteista on opetella tekemään herkkusämpylät!

Tämän päivän lounassalaatti

7 kommenttia:

  1. Voi miten taitava piirtäjä teillä. Kiitos postauksesta. Osaat hyvin pukea asiat sanoiksi. Itselläni ikuisuuskysymyksenä oman itsensä arvostaminen, kuuntelu ja ruoka/liikuntateemat. Jospa tänään vuonna osaisin taas pala palalta mennä eteenpäin näissä teemoissa.

    Ehkä oot jo testannu mut nämä on herkkuja
    https://sikkesumari.com/2015/10/05/aamusampulat/

    -Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutuilta kyllä kuulostaa nuo teemat ja kehittymistehtävät! Samassa veneessä ollaan. :) Itse yritän hyväksyä juuri sen, että asiat etenevät vain hitaasti. Suuria muutoksia ei voi tehdä viikoissa, kun eivät ne sitten yleensä säily. Ihminen on luonnoltaan mukavuudenhaluinen ja palaa helposti vanhoihin tapoihin. Minusta on hauskasti ja kannustavastikin sanottu, että aivot täytyy vain opettaa uusiin juttuihin vähitellen, toistaa vain uusia asioita niin paljon että niistä tulee luontaisia. Kannustavaa on se, että muutos ja oppiminen on todellakin mahdollista, aivot tottuvat uusiin juttuihin, kun vaan kärsivällisesti niitä harjoittelee ja toteuttaa, niin kun sanoit: pala palalta. :)

      Kaikkea hyvää sulle tähän vuoteen! <3

      Ja kiitos sämpylävinkistä! Kokeilen varmasti! Jauhopussin kyljestä olen aiemmin tehnyt, mutta ei tule mielestäni kovin erikoisia.. ajattelin kokeilla seuraavaksi myös sitä, onko hiivalla merkitystä.. oon tehnyt kuivahiivasta. Tämmöisiä hauskoja pieniä tavoitteita. :D

      Poista
  2. Puhut viisaita! Olen niin tuskastunut tämän hetkiseen tilanteeseen, että päätin liittyä Maikki Marjaniemen nettivalmennukseen. Aiemmin en ole osallistunut mihinkään vastaavaan, mutta tuo kuulosti järkevältä. En halua esim. dieettejä tai muita nopeita muutoksia, koska tiedän, etteivät ne pysy kuitenkaan alkuhuuman jälkeen. Katsotaan mitä tuleman pitää. Lähinnä juuri sitä, että vähitellen oppisi hyväksymään itsensä, olisi hyvä ja armollinen itselleen. Vähitellen ja hitaasti oppisi liittämään hyviä käytäntöjä osaksi arkea.

    Joo, sama homma. Bongasin nuo niin en oo enää palannut aiempaan. Eri variaatioita tehnyt vain. Tosi helppo myös tuo taikina. Parhaita tulee, jos tekee edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja ei haittaa vaikka ois pidempäänkin siellä oottamassa sopivaa inspiraatiota. Myös pataleipä on toinen uusi suosikki :D

    -Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa oikein mielenkiintoiselta ja tosi kivalta tuo valmennus, oikein paljon menestystä sulle siinä! Valmennukset voi olla tosi hyviäkin ja motivoivia ja niistä voi saada paljon oppia. :) Ja kokeilin sämpylöitäkin heti, tuli todella hyviä! Kiitos paljon vinkistä! Miehen kanssa on koko päivä niitä ihmetelty. Tein illalla joo taikinan ja olipa sekin helppo. Ei ole kyllä entiseen reseptiin paluuta. :D

      Poista
  3. Kiitos tsempeistä!

    Kiva, että maistui teillekin. Niin paljon parempia ja helpompia kuin aiemmin leipomani. Namskis!

    -Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah tuntui melkein kuin joku suuri petos olisi paljastunut, kun nää oli niin helppoja ja hyviä sämpylöitä! Että miksi mulle ei ole aiemmin kerrottu tätä ohjetta! :D :D Opin taas sen, että pitäis vaan kokeilla uusiakin ohjeita rohkeasti eikä tyytyä sellaiseen mikä ei miellytä. :)

      Poista
    2. Joo ihan sama fiilis :D Kokeileppa jotain pataleipää seuraavaksi jos et oo törmänny siihen. Siitä en oo löytäny ehkä ihan niin hyvää ohjetta, mutta samanlainen älistyminen oli, että minäkö tein rapeakuorisen herkkuleivän. Ainakin Siken ohjetta oon käyttäny ja jotain ruispataleipääkin testannut ihan hyvällä menestyksellä. Helppoa!

      -Riitta

      Poista