tiistai 23. tammikuuta 2018

Lomakuulumisia ja hidastamista

Oon keskittynyt niin hyvin hetkeen ja talvilomailuun, että kirjoittaminenkin on unohtunut, hups!

Viime viikko oli kyllä superihana. Uudenvuoden reissulta palatessamme valittelin miehelle, että olo ei ollut oikeastaan yhtään rentoutunut, päinvastoin arki ahdisti. Niinpä päätettiin pitää ex tempore ylimääräinen lomaviikko, miehellä kun oli vielä lomia jäljellä eikä joulun välipäivinäkään niitä käytetty. Olen tosi iloinen, että mies innostui asiasta, sillä vuoden alku on kieltämättä ollut tällä tavoin huomattavasti kivempi kuin muuten olisi ollut.

Ihan erityisviikko minulle. Sain luuhata kaupungilla niin paljon kuin jaksoin, käydä parissa uudessa päiväjumpassa, istua kampaajalla rauhassa ja yhtenä päivänä makasin kolme tuntia putkeen kasvo- ja jalkahoidossa. Sain mieheltä syntymäpäivälahjaksi lahjakortin. <3 Tapasin kauempana asuvaa ystävää ja siskoa. Kävin kahvilassa ja ravintolalounaalla. Järjestelin kirppistavaroita tällä viikolla alkanutta myyntirupeamaa varten. Kuuntelin musiikkia ja siivosin omassa rauhassa. Soitin pianoa ja lauloin.

Lapsetkin nauttivat suuresti isän seurasta ja rennosta tunnelmasta. Pääsivät Leon leikkimaahan ja mäkeä laskemaan, mummulaan ja rattikelkkailemaan uudella Stigalla. Satulinnulle ostettiin maailman hienoimmat ja söpöimmät talviurheilukamppeet ja viikonloppuna päästiin kokeilemaan luistelua. Se meni tosi hienosti ja tyttö itse oli erittäin motivoitunut, iloinen ja yritteliäs. "Minä osaan luistella, minä olen luistelija!" Hetken aikaa pysyi pystyssä paikoillaan itsekin ilman tukea. Olisi halunnut luistella ilman aikuisten apua, mutta hyväksyi avun kuitenkin ja piti hauskaa. Minua vähän jännittikin, että miten suhtautuu homman vaikeuteen. Mutta hyvinhän se meni! Hiihtämistä ei vielä ehditty ja nyt on liikaa pakkasta. Uusia liukureita kyllä testattiin kotipihan pienessä mäessä. Sisällä leikittiin paljon Ryhmä Hau -leikkejä ja autoleikkejä. Leivottiin laskiaispullia ja sämpylöitä.

Itselläkään ei ole näin hienoja :)

Ryhmä Hau!

Tällä viikolla alkoi taas tavallinen arki. On silti hidastettu menoa tarkoituksella ja karsittu menoja. Harkittiin pitkään liikuntakerhon tarpeellisuutta. Satulintu tykkäsi siitä kovasti syyskaudella, mutta meitä aikuisia liikkariin vieminen rasitti ja sitoi liikaa. Lisäksi keskiviikko on ollut paras päivä kaveritreffeihin ja liikkari on haitannut niitä bisneksiä. Päätettiin sitten perua ilmoittautuminen ja nyt tuntuu ihan hyvältä. Toivon vain, että tyttö ei jää liikkaria kaipaamaan. Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus tehdä enemmän muita perheen omia juttuja keskellä viikkoakin, esim. käydä uimahallissa, Leikkimaassa ja ystävillä. Ja kotipäivätkin ovat itselleni erittäin tärkeitä.

Nyt on aika hyvä fiilis. Energiat taas ladattu!

Pakkaspäivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti