sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Äitienpäivä, kesäpäivä

Äitienpäivän iloksi leivoin mansikkakakun. Lapset ja mies ajelivat aamulla pienesti mummulassa, joten sain häärätä kotona sen aikaa rauhassa. Juotiinkin sitten päivällä kevään ensimmäiset terassikahvit omalla takapihalla. Erityisen mukavaa oli kun minun vanhemmat tulivat käymään ja oli tässä rauhallista yhteistä aikaa. Aurinkoista, lämmintä, kesäistä.

Lapset piirtelivät katuliiduilla ja mies viimeisteli mustikkapensaiden siirtoa. Laitettiin vähän vettä lapsille omiin astioihin ja uittivat niissä leluja terassin kivetyksellä. Satulintu nautti kun sai olla paljain jaloin isänsä apurina. Ukkonen hengaili vaipassa ja hihattomassa. Kaatoi aina vedet päällensä tahallaan.

Lapset on nauttineet näistä säistä. Satulintu käy välillä keinumassa taloyhtiön suojaisalla pihalla itsekseenkin. Ukkonen viihtyisi hiekkalaatikolla lapion ja kuorma-auton kanssa vaikka koko päivän. Nyt he lähtivät pienelle potkupyörälenkille miehen kanssa ennen iltatoimia. On alettu hitusen myöhäistää lasten nukkumaanmenoa, jotta aamuheräämiset siirtyisivät inhimillisempään kellonaikaan. Viikko sitten heidän trendinään oli herätä jopa jo aamuviiden jälkeen. Nyt minä istun pehmentyneessä iltapäivän auringossa tässä terassilla ja ihmettelen, mistä tämä kesä tulla tupsahti. Huippukiva päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti