torstai 17. toukokuuta 2018

Ihanat raikkaat smoothiet!

Olen näiden uskomattomien hellepäivien aikana hurahtanut taas smoothie-hommiin. Myös lapset ovat tykänneet raikkaista juomista ja oppineet pyytämään niitä esimerkiksi aamu- tai välipalalla. 

Surautan smoothiet sauvasekoittimella isossa leivontakulhossa. Sauvasekoittimen oma purnukka kun meni rikki. Meillä olisi myös iso blenderi monitoimikoneessa, mutta ison koneen esille ottaminen tuntuu vaivalloiselta. Blenderillä saisi ehkä vielä hienompijakoista juomaa. Jääpaloja en sauvasekoittimella uskalla murskata, ettei terä katkea, mutta kohmeiset marjat sekin kyllä hienontaa.

Olen nyt aloittanut tavallisista ja meille tutuista hedelmä- ja marjasmoothieista. Laittanut tuorepuristettua mehua tai mantelimaitoa nesteeksi ja erilaisia hedelmiä mauksi. Vähitellen lisäilen juomiin esim. kauraleseitä, maustamatonta jugurttia, rahkaa ja muita ravitsevia aineksia. Haluan kokeilla myös uusia reseptejä.

Tässä teille yksi ohje, jolla saa makean ja upean vihreän juoman aika tavallisista aineksista. Tämä on kirjasta nimeltään Terveelliset smoothiet (Eliq Maranik). Monissa kirjan ohjeissa on käytetty myös nk. superruokia ja -marjoja. Itse sovellan ohjeita kuiva-ainekaappini sisällön mukaan ja jätän aika suruttakin pois aineita, joita ei kotoa löydy. Rohkeasti vaan kokeilemaan.


Pinaatti-omenasmoothie (2 lasillista)

100 g tuoretta pinaattia huuhdeltuna
1 banaani
2 dl tuorepuristettua omenamehua
1 limetin mehu
1 dl jäämurskaa
1 rkl spirulinaa (halutessasi)

Omat vinkkini tähän reseptiin: 
Käytä babypinaattia, 80 gramman pussillinen riittää. Jäämurskan voi jättää pois, mutta sitten kannattaa kylmentää valmista smoothieta esim. jääkaapissa/pakastimessa hetki. Spirulinaa en ole käyttänyt kun sitä ei ole ollut kaapissa. Limetti = lime.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti