torstai 17. toukokuuta 2018

Taloyhtiössä tapahtuu

Minua on niin naurattanut viime päivinä tämä kaikki hössötys pihatalkoiden ympärillä. Naapurit ovat olleet jotenkin ihan suloisen innostuneita. Miehen mukaan nämä ovatkin tämän talon ensimmäiset talkoot. Aiemmin hommat on hoidettu itsekseen. Kyllähän talkoot nostattavat yhteishenkeä. Varsinkin näin pienessä taloyhtiössä, jossa on vajaat kymmenen asuntoa.

Eilisilta häärättiin sitten pihalla porukalla. Minä sain rakon käteen, kun harjasin roskia pihatieltä. Haravoitiin, siistittiin pihan puut karsimalla oksia, lakaistiin autokatos ja siivottiin rännit. Painepesurilla yhteistuumin pestiin pihakatu ja takapihan laatoitukset. Nyt on ihana kävellä paljain jaloin pihassa, kun pahimmat siitepölyt on hetkeksi pesty. Oli myös kiva nähdä naapureita ja jutella talon asioista.

Lapset touhottivat mukana: Satulintu haravan ja harjan kanssa, Ukkonen hiekkalaatikolla ja kävelyhommissa. Välillä juotiin pillimehua sekä aikuisten juomia. Minä istutin samalla kaverilta saadut tomaatin taimet ruukkuihin ja toivotin niille hyvää onnea kasvuun. Olisi huippua saada satoa, mutta saas nähdä. Taimet on hyvät, mutta en tiedä osaanko hoitaa niitä oikein. Paikkailtiin myös meidän edustalla olevaa nurmea laittamalla siihen vähän multaa ja siemeniä. Miehen äiti oli auttamassa lasten hoitamisessa ja talkoissa muutenkin. Iltasella syötiin makkaraa naapurin takapihalla ja valvottiin tavallista myöhempään. Kesäistä ja kivaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti