torstai 24. toukokuuta 2018

Pihahommia

Onpa ollut ihanaa puuhastella omassa pihassa sitä sun tätä pientä puutarhahommaa! Meidän pihahan on oikeasti ihan mini, mutta kyllä siinäkin saa aikansa kulumaan, kun on kesäkukkia laitettavana, yrttejä istutettavana ja uutta nurmikkoa kasteltavana.


Olen vihdoin pääsemässä yli harmista ja häpeästä, jonka rumaan paikkaan istutetut mustikkapensaat aiheuttivat. Kaivettiin ne ylös ja mies teki niille kauniin kivillä aidatun sopen rinteeseen. Nyt niiden paikalle laitetut nurmikonsiemenet ovat alkaneet itää!

Täysin käyttämättömälle parvekkeelle on suunniteltu istutuslaatikkoa. Aion laittaa siihen ainakin yrttejä ja mansikkaa. Toisaalta olisi kätevä perustaa se vaikka alakerran takapihalle tai aurinkoiselle etupihalle, jossa liikumme enemmän. Parveke on vaan nyt ollut ihan turhake ilman lasitusta ja puolikkaalla kattolipareella. Vesi siis sataa sinne sisään eikä tällaisten asioiden korjaaminen taloyhtiössä ole aina niin simppeliä. Istuskelu- ja oleskelupaikaksi siitä siis tuskin on, mutta kasveille siellä olisi tilaa. Parvekkeella istutukset saisivat olla myös rauhassa esimerkiksi naapureiden lapsilta, jotka juoksentelevat taloamme ympäri meidänkin pihan läpi. Katsotaan nyt.

Takapihan ja parvekkeen aiomme päällystää puisilla pihalaatoilla. Niillä on kivempi kävellä kuin kivetyksellä. Haaveilen myös, että joskus hankimme jonkinlaisen ristikon näkösuojaksi autotien suuntaan takapihalla. Laittaisin siihen vaikka jotain köynnöstä kasvamaan. Takapihalla meillä on nyt grilli ja pöytäryhmä. Nyt olen vasta keskittynyt etupihan koristamiseen eli vielä voisi takapihallekin keksiä jotain kivaa.

Puutarhaan ja pihaan saisi upotettua rahaa niin paljon kuin vaan haluaa. Ruukut, laatikot, mullat, taimet, siemenet, lannotteet, kukat, kalusteet, säilytysratkaisut. Siksi mekin tehdään tätä pihaa vähitellen.

Uusi nurmikko itää jipii!

Lemppari <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti