torstai 19. lokakuuta 2017

Kivoja juttuja

On ollut ihana nähdä paljon ystäviä viime aikoina. Vaikka meillä ei varsinaista syyslomaa olekaan, on ollut vauhdikas ja erityinen alkuviikko. Satulinnun kerho on ollut lomalla, samoin liikkari. Mukavaakin kun on saatu tehdä nyt ihan muuta.

Maanantaina käytiin syömässä Haraldissa ystävän kanssa, siis minä ja lapset. Satulinnulle ravintolaruokailut ovat aina mieluisia. Hän söi mielellään kalapullia ja Ukkoselle annoin purkista sekä makupaloja muiden lautasilta. Lasten kanssa ei voi koskaan tietää, miten ravintolavisiitit menevät. Että viihtyvätkö ja maistuuko ruoka ja saako itse syötyä ja onko hässäkkää vai ei. Kaipa se riippuu vähän omasta rentoudestakin ja odotuksista, joita itse tapahtumalle asettaa. Myös aikataulutus on tärkeä. Esimerkiksi meillä lasten täytyy saada lounasta heti yhdentoista aikaan tai show on valmis alkamaan. Varsinkin Ukkosella on silloin jo kova nälkä. Joskus kun on odoteltu miestä lounasseuraksi keskustassa niin on pitänyt jo repusta kaivella eväspatukkaa lapsille, että pysyvät nahoissaan.

Myös tiistaina ja keskiviikkona nähtiin ihania ystäviä ja tuttuja. Kahviteltiin meillä ja leivoin vähän. Taas kerran suosittelen kokeilemaan Maisemakahvilan piirakkaa, jonka ohjeeseen pääset painamalla tästä. Tein piirakan tällä kertaa puolukasta ja käytän tässä yleensä maustamatonta jugurttia piimän tilalla, koska sitä on aina kaapissa. Tästä tulee pellillinen mehevää piirakkaa, aika makeaa tosin. Ystäville on aina kiva leipoa!

"Sieltä ne kaverit tulee!"

Viikko on ollut erityinen myös siksi, että mies teki alkuviikolla pari etäpäivää eli työskenteli kotoa käsin. Se on mukavaa vaihtelua meille kaikille. Ja Satulintukin on tottunut siihen, että annetaan isin tehdä rauhassa hommiaan.

Tiistai-iltana pitkän päivän jälkeen olin ihan poikki. Huimasi ja uuvutti. Kun yllätysvieraskin oli kahvitettu ja lapset vihdoin nukkumassa, kävelin vesisateessa yin-joogaan. Hieno mustan kiiltävä kaupunki valoineen. Yinissä parasta on se, että voi keskittyä kokonaan vain itseensä. Tunti on myös todella rauhallinen ja siellä on aikaa tasata päivän energioita. Sen jälkeen on levollinen ja onnellinen olo. Olen alkanut myös huomaamaan, että keho venyy jo enemmän kuin alussa. Olen käynyt nyt viitisen kertaa. <3


Kotimatkalla näin bussipysäkillä mainoksen stand up-esityksestä, jota kerrankin pääsen katsomaan ensi kuussa miehen kanssa. Tuli vaan niin tosi hyvä fiilis! Onneksi tuli ostettua liput aiemmin. Ei olla käyty missään esityksissä pitkiin aikoihin. Viikonloppunakin meillä on pienet treffit, kun mummu tulee illalla hoitamaan nukkuvia lapsia. Parisuhdeaika on todella tärkeää ja on erilaista päästä kodin ulkopuolelle. Olen tosi kiitollinen anopille lastenhoitoavusta. Ymmärrän todella hyvin sen kun sanotaan, että pikkulapsiperheissä parisuhteet ovat koetuksella. Arki on niin kuluttavaa. Jo parit huonot yöunet saavat pinnan kireälle itse kullakin. Siksi parisuhdetta pitäisikin huoltaa koko ajan. Joka päivä muistaa sanoa toiselle kauniita (ja silti rehellisiä) asioita ja kertoa rakkaudesta. Ja molempien osapuolien pitäisi olla mukana tässä. Puhuminen on kauhean tärkeää, mutta se ei ole aina helppoa. Yhdessä tekeminen yhdistää ja vahvistaa keskusteluyhteyttä.

Tänään anoppi halusi Satulinnun luokseen ja tyttö lähti aamulla taas mielissään. Olen viime aikoina saanut aiempaa enemmän vapaa-aikaa ja nytkin kirjoittelen tätä Ukkosen nukkuessa vaunuissa tuossa ikkunan takana. Super ihanaa! Vapaapäivinä olen kuunnellut, laulanut ja soittanut (pianolla) musiikkia. Olen tehnyt ruokaa rauhassa, polttanut kynttilää, jumpannut ehkä vähän, ulkoillut, ollut ja ajatellut.

Tänään käveltiin poikasen kanssa kaupungissa hakemassa Polarn O. Pyretin liikkeeseen tullut uikkarin yläosa. Se tilattiin keskusvarastolta kun koot olivat liikkeestä loppu. Ensi viikolla mennään kylpyläreissulle! Toivon myös, että Ukkonen pääsisi vihdoin 1-vuotiskuvaukseen, joka on siirtynyt jo monesta syystä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vaikka harmittaa kyllä todella paljon, että poikuli on jo reilusti yli 1v 1kk kun kuva saadaan otettua. Peukut pystyyn että ensi viikolla onnistuu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti