lauantai 28. lokakuuta 2017

Syyslomailua

Päästiinpäs irtautumaan arjesta pariksi päiväksi ja vietettiin pieni kylpyläloma Kuopiossa perheen kesken. Kyläiltiin ystävän luona, uitiin monta kertaa ja syötiin joka välissä. Ensimmäinen yö meni valvoessa, kun molemmat lapset itkeskeli (varmaan uutta ympäristöä ja väsymystä), mutta toinen yö oli jo parempi. Hotellissa yövyttiin.

Oli kivaa! Lapset nauttivat uimisesta, pienistä eväsrusinapaketeista, piirtämisestä ja tehtävävihkojen tekemisestä, lastenohjelmien katselusta hotellihuoneessa sekä ravintolan ruoista. Nuo tehtävävihkot olivatkin taas ihan hittijuttu. Ne kulkivat mukana ravintoloissa ja automatkoilla. Vielä kotimatkallakin Satulintu jaksoi piirrellä autossa täydet kaksi tuntia vihkoonsa omia juttujaan. Nyt kun hänellä on uusi turvaistuin, on piirtäminen ja kirjojen lukeminen paljon helpompaa. Ja istuminen muutenkin. Ukkonen nukkui matkat mennen tullen. Näiden lasten kanssa on kyllä helppo matkustaa. Uimisen ansiosta myös ruokailut ja nukahtamiset olivat vaivattomia: ruoka ja uni maistui.

Oli ihana eilen tulla kuitenkin kotiinkin. Pihaan oli satanut paksu kerros ensilunta ja heti piti mennä tekemään siitä lumikissoja ja lumipupuja Satulinnun kanssa. Omat lelut kiinnostivat taas lapsia ja me vanhemmatkin huokaistiin ja oltiin tyytyväisiä sekä reissusta että kotiinpaluusta.

Lokakuu jatkuu vielä vauhdikkaana, samoin marraskuu. Joka viikolle on jotain erityistä ja kivaa tekemistä: keikkoja, retkiä, juhliakin. Hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti