lauantai 28. lokakuuta 2017

Kirppishommia

No niin. Parin viikon kirppispöytävuokra on venynyt taas reilusti yli kuukauden mittaiseksi. Näin siinä aina näyttää sitten kuitenkin käyvän.


Tällä kertaa meillä ei ole ollut paljoa myytävää. Siksi tuottokin on ollut maltillinen. Joka viikko on saatu silti vähän voittoa. Nämä viimeiset myyntiviikot on olleet kuitenkin jo siinä hilkulla, että ovatko kannattaneet henkisesti. On oltu sekä laiskoja että kiireisiä myyntipöydän siivoajia ja koko kirppistouhu on alkanut tuntua enemmän riesalta kuin kutkuttavan jännittävältä rahan tienaamiselta. 

Olen kuitenkin ollut tyytyväinen jokaisesta tavarasta, joka on lähtenyt eteenpäin. Se on koko homman tarkoitus. Jotkut tuotteet antaisin mielelläni vaikka ilmaiseksikin ja se näkyy sitten hinnassa. Arvokkaammille hyville vaatteille laitan sellaiset hinnat, että ei harmita luopua niistä. Jos ostaja ei halua niistä pyytämääni hintaa maksaa, se on sitten ok. 

Ärsyttää kuunnella kirppiskäytävien väleistä kantautuvaa nipottamista hinnoista. Suureen ääneen ihmetellään, miten "tämäkin maksaa näin paljon". Se on vaan jotenkin niin kulunut virsi. Jokainen hinnoitelkoon niin kuin haluaa. Osa myyjistä kun tahtoo tavarasta ensisijaisesti vain eroon, osa taas haluaa saada maksimihinnan. Kummassakaan ei ole mitään väärää. Ostajahan sen itse päättää, haluaako ostaa tuotteen sillä hinnalla. Niin kuin muissakin kaupoissa!

Vähän on jopa harmittanut, että meillä ei ole ollut enempää myytävää. Toisaalta sehän se tarkoituskin on: saada koti, jossa on vain ne parhaat, tärkeimmät ja tarpeelliset esineet. :) Ensi viikolla tyhjätään meidän pöytä ja laitan jäljelle jääneistä kamoista ne parhaat jonnekin muualle myyntiin. Mukavaa kun tämä kirppistely taas loppuu hetkeksi.



1 kommentti: