maanantai 24. huhtikuuta 2017

Trooppinen smoothie

Sunnuntaina pitkästä aikaa käytin pienen ekstraenergian aamupalan tekemiseen. Tuntui, että oli pakko heittää tähän happamaan naamaan jotain erityisen värikästä, kaunista ja terveellistä. Ja auttoihan se: tuli heti parempi mieli. Yleensä teen aamupalat totutun kaavan mukaisesti rutiinilla. Puurot ja lisukkeet. Teetä ja hedelmää. Pitäisi useammin käyttää vähän ajatusta aamiaiseen. Valmistella jo illalla. Tehdä erilaisia kokeiluja. Eikä se veisi edes kovin paljoa aikaa. Sauvasekoittimella saa nopeasti smoothien, kun heittää vaan kyytiin kaikkea mitä kaapeista löytyy.


Trooppinen lusikoitava smoothie

 pehmeää rahkaa 1 prk
soijalesitiiniä 1 rkl
vehnäleseitä sopiva pieni ripaus

kypsää banaania aika pieni pala
yhden passionhedelmän sisus
appelsiinia pari lohkoa

Froosh-smoothiejuomaa, makuna mango-appelsiini, 
vajaa puoli purkkia eli ehkä semmoinen reilu desi
(tai enemmän jos haluaa juoda smoothien lasista)

Päälle: mitä tahansa siemeniä ja hedelmää. Minulla sattui olla mangoa.




Perinteisesti minun smoothiet on olleet vähän tylsiä, kun olen käyttänyt usein samoja marjoja ja sokeroimatonta mehukeittoa notkistamaan. Olen myös laittanut enemmän vehnäleseitä ja jättänyt valmiin smoothiejuoman pois. Kevyttä, mutta aina suht samanlaista sekä makeutusaineen makuista. Yritänkin nyt vähentää makeutusaineiden käyttöä, koska en usko niiden olevan terveellisiä eikä niistä ole riittävästi tutkimustietoa. Tuo Frooshin pieni smoothiejuoma on kyllä herkkua ja makeuttaa sopivasti. 

On ihana tehdä välillä tällaisia herkumpia aamiaisia. Kyllä minun pitäisi käyttää enemmän energiaa ja aikaa ruoan kauneuteen, värikkyyteen ja esillepanoon. Sellaisesta ruoasta tulee hyvä mieli, kun saa syödä kaikilla aisteilla.

Ps. Soijalesitiini on raemainen rasvavalmiste, joka auttaa mm. kehon rasva-aineenvaihdunnassa. Se myös muuttaa rahkan koostumusta kermaisemmaksi. Se on siis täysin eri tuote kuin soijarouhe, jota käytetään ruoanvalmistuksessa proteiinina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti