lauantai 22. huhtikuuta 2017

Uutta hiusta kasvaa, jippii!

Neljä kuukautta sitten minulta alkoi pudota paljon hiuksia. Se johtui siitä, että raskaushormonit palautuivat ja ne hiukset, jotka eivät raskauden aikana tippuneetkaan (hormonien vaikutuksesta), irtosivat nyt. Harjaan jäi tukkaa joka ilta huomattavia määriä. Hiustenlähtö alkoi nopealla tempolla ja yhtäkkiä hiuksia oli kaikkialla muualla paitsi päässä. Surullisena yritin saada laihaa lettiäni kammattua nätiksi sekä peiteltyä päänahkaa.

Tiesinkin odottaa hiustenlähtöä. Myös esikoisen ollessa kolmen kuukauden ikäinen, kävi samoin. Tällä kertaa hiukset alkoivat kuitenkin kasvaa hitaammin takaisin. Tai sitten vain osasin nyt huomioida asiaa enemmän. Kuopus on nyt 7 kk.

Eilen oli ihan mahtava huomata paljon lyhyttä karvaa törröttämässä jakauksen molemmin puolin. Ihan huippua! Muutama viikko sitten löysin itseltäni myös pulisongit, joita ei siis todellakaan ole leikattu tarkoituksella vaan ne ovat uutta kasvavaa hiusta. Jipii! Saan tukkani takaisin! 💚💚💚

Meikkaan vähän ja teen kampauksia itselleni vain harvoin. Hiukset ovat kuitenkin minun kruununi. Tukan ollessa siisti oloni on itsevarma ja tyytyväinen. Ihan sama vaikka uudet korret nousevat nyt pystyyn jakauksen vieressä. Pääasia että niitä kasvaa!


Nyt olenkin hiustenlähdöstä havahtuneena ottanut käyttöön ravintolisän, joka sisältää hiuksille ja kynsille tärkeitä aineksia: C-vitamiinia, biotiinia, sinkkiä ja kysteiiniä. Raskauden ja imetyksen aikana erilaiset vitamiinitarpeet ovat suuremmat kuin muuten. Sitä ei aina meinaa muistaa, imetyksen vaikutusta. Monivitamiinivalmisteessa toki jotain lisäyksiä on, mutta en usko näistäkään nyt haittaa olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti