torstai 21. joulukuuta 2017

Rocky road -ohje

Tein alkuviikolla meidän perinteistä rocky roadia maitosuklaasta, 47% suklaasta, vaahtokarkeista, popcorneista ja erilaisista irtokarkeista. Päälle vielä Pandan valkosuklaata koristeeksi. Tää on aina niin hyvää!


Helppo ohje:

1. Tee mikropopcornit
2. Sulata maitosuklaa ja 47% suklaa varovasti. Laitan usein  2 levyä Fazerin sinistä ja yhden sitä tummempaa 47%. Itse sulatan ne sellaisessa höyrytyskattilassa, jonka alla kiehuu vesi.
3. Päällystä leikkuulauta, iso lautanen tai mikä tahansa astia leivinpaperilla. Astiassa ei tarvitse olla reunoja, mutta sen täytyy mahtua jääkaappiin. Itse suosin isoa leikkuulautaa.
4. Lusikoi noin puolet sulasta suklaasta leivinpaperille esim. suorakaiteen tai sydämen muotoon.
5. Ripottele/upota siihen kaikkia muita aineksia niin paljon kuin mahtuu, kuitenkin niin että kaikki erilliset ainekset tulevat suklaisiksi. Käytä ruokalusikkaa apuna tässä ja pyöritä karkkeja ja muita aineksia sulassa suklaassa. Vaahtokarkit sulavat lämpöisessä suklaassa, niitä ei kannata kauheasti liikutella. Ei siitäkään haittaa ole, mutta niiden idea pehmoisina ylläreinä ei toimi jos ne sulavat kokonaan suklaan sekaan.
6. Laita välillä lisää suklaata kunnes se loppuu eikä muitakaan aineksia enää mahdu.
7. Sulata 1 levy Pandan valkosuklaata mikrossa ja tee sillä koristeraitoja rocky roadin päälle.
8. Laita jääkaappiin jähmettymään, pari-kolme tuntia ehkä menee että on valmista.
9. Leikkaa paloiksi isolla veitsellä ja säilytä jääkaapissa. Piilota osa itsellesi jääkaapin perimmäiseen nurkkaan pahan päivän varalle, sillä muuten se tulee syötyä nopeasti.



Tänään tein itselleni myös jouluista rocky roadia. Se on vieläkin helpompaa kuin tämä edellinen ja myös hurjan hyvää! Siihen laitan vain Pandan valkosuklaata, kuivattuja karpaloita ja pipareita.  Kannattaa kokeilla sitäkin!

Rocky roadin voi aina tehdä niistä aineksista, joista itse tykkää eniten. Popcornien tilalla olen joskus käyttänyt Marie- tai Muro-keksejä. Suolapähkinät olisi varmaan myös tosi hyviä, mutta meillä mies ei tykkää niin kaikki pähkinät on siksi nou nou. Pääasia että suklaan joukossa on jotain rapsakkaa ja jotain pehmoista. Nam nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti