sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Marraskuun puuhia ja jouluisia juttuja

Apua en ehdi postata tänne! Kun aloitan jonkun tekstin ja se jää vähän kesken, kohta se ei ole enää edes ajankohtainen. Kirjoitin marraskuun monista ihanista tekemisistä kuten teatterista, siskoreissusta Tampereelle, stand upista, hääpäivästä, sisustusjutuista sekä piparitalon rakentamisesta lapsen kanssa, mutta en ehdi julkaista niitä ajoissa! Aika menee niin nopeasti ja vauhtia on aamuista iltoihin.

Mukavia juttuja on kuitenkin tehty. Hankittu vihdoin vaatekaappi Ukkoselle ja siirretty sinne leluja talteen pois näkyvistä. Mitä vähemmän leluja, sen paremmat leikit. Ainakin joskus tämä pitää paikkansa. On kiva rauhoittaa elinympäristöä ja laittaa piiloon ne tavarat, joita ei käytetä päivittäin. Toki lapset myös tarvitsevat virikkeitä. Huoneiden ei tarvitse kuitenkaan pursuta roinaa ja tauon jälkeen vanhatkin lelut taas kelpaavat uusiin leikkeihin. Muutenkin on Ukkosen huoneeseen siirretty enemmän leluja, esim. kotileikkipaikka alakerrasta. Tauluja on laiteltu vähitellen ja tavoitteena saada Satulinnun taulut seinälle ennen joulua. 


Tänään tehtiin suurimurointi yläkerrassa ja siirreltiin sänkyjä ja sohvia imurin tieltä. Tuuletetaan petivaatteet ja järjestetään yläkerran aula siistiksi. Se on liian kauan toimittanut varaston virkaa. Pianokin saatiin viritettyä muutama viikko sitten. On kyllä suuri ero soinnissa nyt. Ihanaa, kiva soittaa taas! Mies on tehnyt toista viikkoa nyt työpäivystystä, mutta itse työkeikkoja ei ole tullut, kop kop puuta. On leivottu pipareita ja hankittu joululahjoja. Minä olen käynyt palauttavassa ilmajoogassa venyttelemässä ja tänäänkin taas menen. Haluaisin meille kotiinkin sellaisen ilmajoogakankaan. <3

Anoppia on nähty paljon ja hän on auttanut valtavasti lastenhoidossa viime aikoina. Olen saanut välillä jopa kokonaisen vapaapäivän, kun mies on mennyt lasten kanssa mummulaan. Kaikki vapaa-aika onkin tullut tosi tarpeeseen.

Vaikka marraskuussa tapahtui paljon superkivoja juttuja, tulevat kuukaudet voisivat olla silti vähän rauhallisempia, kiitos. Haluan säästää rahaa ja energiaa, ladata akkuja. Vaikka nämä menemiset on olleet kyllä tosi tärkeitä ja nimenomaan lataavia. Elän jonkinlaisessa taitekohdassa taas. Syksyllä oli tarve uudistaa itseäni ja luoda nahkaa, ottaa uutta suuntaa omaan elämään vauvavuoden ja jonkinlaisen aivosumun jälkeen. Sitten tajusin, että tarvitsen vieläkin enemmän omaa aikaa ja aloin saadakin sitä, kiitos miehen. Minun on pakko pitää omia etujani melko korkealla arvolistassa joka päivä, muuten uuvun.

Ollaan avattu joulukalenteria Satulinnun kanssa. Hän halusi My Little Pony -suklaakalenterin. Monilla lto-kollegoilla on hienoja itse tehtyjä kalentereja, minusta ei ollut siihen tänä vuonna. Jos vaikka ensi vuonna sitten tekisi jonkun satukalenterin lapsille, tai jumppatemppukalenterin, jonka joka luukusta tulisi joku liikuntatemppu, jota täytyy harjoitella yhdessä. Sellaiset on kyllä kivoja, mutta ylimääräisiä. Tavallinenkin kalenteri on kiva, sanoo tämä lastentarhanope. Armollisuutta: tavallinen riittää.

Meidän keittiössä on punaiset verhot ja amaryllis piileskelee vielä nupussaan. Jouluun on enää kolme viikkoa. <3


Karkeissa ei säästellä

Pupun piparitalo ja lahjapakettikarkit

Joulukirjat oli loppu kirjastosta, varattiin niin saatiin kaikki :)

Kirkkopuiston hieno kuusi

Oma lounashetki kaupungilla

Suklaasuukkopaperit uusiokäyttöön

Pistetehtäviä Satulinnulle

2 kommenttia:

  1. Ihania puuhia teillä ollut! Itsekin huomannut, että kirjoja varaamalla saa edes jotain kivoja mitä haluaisi. Suosittelen Herra Hakkaraisen uutta etsi ja löydä jouluaiheista kirjaa. Meidän samanikäinen tykkäsi kovasti. Mukavaa joulun odotusta!

    -riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kirjavinkistä! Varaamisessa on juuri se haaste, että kirjoja ei voi selailla/lukea ennen varaamista. Toki huonot voi palauttaa samantien, kun ne käy hakemassa. Leppoisaa ja ihanaa joulun odotusta sinnekin! :)

      Poista