maanantai 8. heinäkuuta 2019

Myönteinen asenne

Käytiin ystävien kanssa päiväreissulla Tampereella. Oli tarkoitus hengailla ulkona, käydä museoissa ja puistoissa sekä syödä hyvin. Kuljeskella rauhassa ja nauttia kesämaisemista. Meille osui kuitenkin rehellisen märkä sadepäivä. Sateenvarjon suojissa kipitettiin paikasta toiseen: kengät, sukat ja muut vaatteet kastuen. Oli silti tosi kiva päivä. Ystävien kanssa aika kuluu hyvin missä vaan. 

Työasiat pyörii mielessä joka päivä tavalla tai toisella. Yhtenä yönä näin unta, että jätin kuopukseni eräälle ihanalle personal trainerille kerhoon, mutta poika oli sinne aivan liian pieni. Vasta tuntien päästä tajusin asian ja kun menin hakemaan lasta, hän istui isompien lasten seassa itku silmässä, yksin, pää kyyryssä hatun alla. Jep. Kuopus siis menee isojen lasten päiväkotiryhmään ensi kuussa, taitaa tulla sekin nyt mun uniin. 

Kaikilla asioilla on monet puolensa. Työjutut on mielenkiintoisia ja innostavia sekä samalla jännittäviä, jopa pelottavia. Silti tykkään mennä töihin, vaikka välillä ajatus lasten viemisestä päiväkotiin ihan surettaa. Sadesääkin voi ärsyttää, mutta myös luoda mahdollisuuksia rauhalliselle kahvilahengailulle. Nautin myös siitä, että ilma on raikas ja kostea sateen jälkeen. Flunssakin voi olla vain merkki siitä, että kehon pitää levätä ja sairastelun aikana sille tulee annettua vihdoin sitä mitä se tarvitsee.

Kesälomareissu pilalla?

Aina ei ole helppoa valita myönteistä ajattelutapaa. Kurjat päivät kuuluvat myös elämään ja ovat ihan ok. Nuorempana esitin usein hyväntuulista enkä antanut harmieni koskaan näkyä. Sekin oli raskasta näin jälkikäteen ajateltuna. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja hyviä, mutta synkkiin tuntemuksiin ei toki kannata jäädä vellomaan pitkäksi aikaa. Hyvää mieltä voi etsiä tekemällä itselleen mieluisia asioita joka päivä. Jos ei tiedä mitä haluaisi tehdä, ensimmäinen tehtävä on selvittää se. Hankalat tunteet kannattaa päästää ulos. Joku kiroilee, toinen valittaa, yksi juoksee hikilenkin tai rehkii polttopuita hakaten. Joku uppoutuu musiikkiin, kirjoittaa päiväkirjaa tai puhuu ystävälle. Usein asioiden ääneen lausuminen tai kirjoittaminen auttaa, kunhan valittamisesta ei tule jatkuvaa tapaa. Sellaista on rasittava kuunnella.

Joitain ihmisiä myönteinen asenne ärsyttää. Kysytään, miksi kaikesta pitää etsiä aina jotain hyvää. No tietenkin siksi, että siitä tulee itselle parempi olo. Esimerkiksi Hidasta elämää -sivustolla on hyvä lista siitä, mitä hyvää myönteisestä asenteesta voi seurata: https://hidastaelamaa.fi/2018/11/7-hyvaa-syyta-miksi-asennettaan-kannattaa-kehittaa-myonteisemmaksi/#f1ab730a.

Ihmisellä on paljon valtaa oman elämänsä suhteen, vaikka kaikkeen ei voikaan vaikuttaa. Kaikesta voi silti oppia ja sitä kautta saada uusia näkökulmia elämäänsä. Aina voi valita, kuinka vastoinkäymisiin tai pelkoihin suhtautuu. Näkeekö esimerkiksi muuttuvat elämäntilanteet vaaroina vai mahdollisuuksina johonkin uuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti