torstai 1. kesäkuuta 2017

Avoimessa päiväkodissa

Joka kerta ihmetyttää, miten oma aikainen nukkumaanmeno vaikuttaa seuraavaan päivään. Tänään aamu alkoi meidän perheessä 5.45, kun pikkutirppa heräsi. Jaksoin silti nousta kerrankin vauvan kanssa, kun yleensä mies joutuu nousemaan kun musta vaan ei irtoa mitään ennen puoli seiskaa.

Aamupala saatiin kitusiin niin jouhevasti, että innostuin viemään lapset avoimeen päiväkotiin Tourutuvalle. Satulintu oli aamulla aivan onnessaan ja kyseli vain, että milloin lähdetään. Aamuleikkien aikana siistin keittiötä ja Ukkosen mentyä nukkumaan lähdettiin talsimaan. Kaupasta haettiin evässalaattia mukaan. Miksi en ole aiemmin tajunnut, kuinka kätevästi siitä saa koko porukalle retkilounasta? Siis sellaisesta salaattibaarista. Satulintu oli tyytyväinen lohesta, makaronisalaatista ja viinirypäleistä, ja itsellekin sain kivan setin.

Tourutuvalla on aina lämmin vastaanotto. Työntekijät tervehtivät ovella, vaikka tohinaa riittää. Vauvat pääsevät ihanien ohjaajatätien syleihin ja leikki-ikäisille on tarjolla paljon puuhaa. Tälläkin kertaa tupa oli tosi täysi, mutta hyvin mahtui leikkimään. Ukkonen heräsi jo pihassa, joten hänkin pääsi vilskeeseen mukaan. Minulla oli kyllä mukana itkuhälytin, kun hän yleensä nukkuu koko aamupäivän. Oli kuitenkin kiva kun päästiin koko sakki sisäleikkeihin. Lyhyellä ohjatulla lauluhetkellä Satulintu oli tohkeissaan tutuista lauluista ja lauloi mukana. Paikallaan hän ei meinannut pysyä, mutta tuolla on rento meininki eikä pieni liikuskelu haittaa. Oli myös mukavaa musiikkiliikuntaa. 

Lisäksi ohjelmassa on aina vapaata leikkiä. Aluksi Satulintu meinasi olla vähän minussa kiinni. Se on jännä juttu, miten oman vanhemman läsnäolo vaikuttaa ja saa ujostelemaan entistä enemmän. Leikittiin, lueskeltiin kirjoja, muovailtiin ja askarreltiin. Välillä syötiin eväitä ja juotiin ihanat munkkikahvit erityisen halpaan hintaan.

Tuli niin hyvä mieli lasten puolesta. Ja omastakin. Ukkonenkin selvästi viihtyi. Hän tutki helmilelua ja lelulaatikoita, naureskeli muille lapsille sekä nousi ensimmäisen kerran konttausasentoon. Olin niin ylpeä meidän harvahampaasta. <3 Suosittelen kyllä testaamaan tuon paikan. Onhan siellä kova vilinä ja melske, kun lapsia menee siellä täällä, mutta kivaa vaihtelua se on! Ja jokainen saa olla sellainen kuin on. Paikalla on monenlaisia perheitä eri puolilta kaupunkia. Ihana kun on tuollaisia paikkoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti