torstai 15. kesäkuuta 2017

Rauhoittava Yin-jooga

Viikko on ollut hektinen. Miehellä on ollut työpäivystys ja töitä on riittänyt. Toisin sanoen olen hoitanut lapsia joinakin päivinä yksin aamusta iltaan. Pieni helpotus onneksi oli keskellä viikkoa esikoisen mummulapäivä ja kiittelinkin siitä mummua vuolaasti. Oleminen vain yhden lapsen kanssa tuntui lomalta. Silti minulla oli vahva tilaus tänä iltana Yin-joogalle.


Olen niin onnellinen, että löysin tätä joogaa samasta paikasta, jossa olen alkanut käydä tankotanssitunneilla. Aiemmassa kuntokeskuksessa en juuri koskaan ehtinyt näille joogatunneille, koska ne järjestettiin arkiaamuisin.

Jos kaipaat rentoutumista ja pysähtymistä, Yin-jooga on enemmän kuin oikea paikka siihen. Siellä ei tarvitse osata mitään erityisiä liikkeitä eikä siellä myöskään tehdä kovin erikoisia asentoja. Enemmänkin liikkeet muistuttavat perinteisiä venytyksiä. Tosin Yin-joogassa ei ole tarkoitus venyttää lihaksia vaan pitää ne rentoina. Tällöin vaikutetaan enemmän sidekudoksiin, lihaskalvoihin ja niveliin. Asennoissa ollaan pitkiä aikoja ja vähitellen rentous lisääntyy. Siellä ei hikoilla eikä ponnistella, päinvastoin kuunnellaan itseä ja etsitään hyvää oloa. Voit lukea lisää vaikka painamalla tästä. Tuossa sivustolla sanotaan, että joogan vaikutukset selviävät vasta itse kokeilemalla. Tämä on täysin totta. Ulkopuolisen silmin asennot eivät välttämättä ole mitenkään vaikuttavia, mutta harjoitus on voimakas kokemus kun siihen uppoutuu.

Nyt joogan jälkeen istun takapihan terassilla ilta-auringossa tätä kirjoittaen. Olisi tehnyt mieli pyöräillä kotimatkalla Jyväsjärven rannalla ja venyttää tätä omaa rauhallista hetkeä, mutta se oli niin eri suunnassa kodista, että toisen kerran sitten. Miehen päivystysviikolla nämä minun omat menot eivät ole itsestäänselvyyksiä muutenkaan. Hän kun saattaa saada työpuhelun milloin tahansa ja silloin ei tietenkään voi hoitaa lapsia.

Lapset olivat menneet kyllä hyvin nukkumaan. Nukutin Ukkosen jo ennen lähtöäni. Tai en voi siitä oikeastaan kunniaa ottaa, koska hän nukahti itsekseen samantien.

Täällä on vihreää ja lämmintä. Aurinko paistaa ja nenässä tuoksuu vahva koivu. Olen tuoksuihminen, kirjoitan siitä joskus enemmän. Hyvät tuoksut saavat minut heräämään eloon. Ne tuntuvat sielun syvimmässä nurkassa asti.

Meinasin nukahtaa joogaan. Olo on edelleen vähän leijuva. Tämä kesäiltakin on niin upea. Ja se kun sai pysähtyä vain olemaan olemassa.

2 kommenttia:

  1. Yin Jooga on mielestäni rentouttava ja kehoa sekä mieltä huoltava kokonaisuus. Tykkään myös ko. joogasta. Jyväskylässä sitä taitaa tarjota ainakin kaksi eri kuntokeskusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekin tykkään kovasti, kun sekä keho että mieli saa rentoutta ja huoltoa. :)

      Poista